Stadsbouwgroep Overhoeks

Overhoeks is het vierde en laatste project van Overmaas. Overhoeks bestaat uit een appartementengebouw met 47 appartementen aan de Paul Krugerstraat en 8 gezinshuizen langs de Laan op Zuid en de Hilledijk. Het niveau van de Hilledijk ligt ongeveer 1,40 meter hoger dan het niveau van de Laan op Zuid. Tussen de woningen en onder het appartementengebouw ligt een overdekte, gemeenschappelijke parkeergarage, voor elke woning één plaats. Op het dek erboven een daktuin met grote privé-terrassen van de gezinswoningen en een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

 

Gezinshuizen
De huizen zijn ruim 7 m breed en 4 lagen hoog. Door hun extra breedte hebben ze bijzondere indelingsmogelijkheden en veel licht. Elk huis heeft een groot privé-terras aan de gedeelde daktuin, gescheiden door een niveauverschil en plantvakken. De berging is bereikbaar vanuit de garage. Daar is ook voor elk huis een parkeerplaats. Deze huizen zijn vergelijkbaar met de huizen die in deelplan Overmaat zijn gerealiseerd.

 

Dijkhuis
Het dijkhuis ligt aan de Hilledijk met mooie oude bomen en een rustige groene sfeer. Privacy is gewaarborgd door het niveauverschil tussen entree en woonverdiepingen, hét kenmerk van een traditionele dijkwoning. De hoge entreehal vangt het niveauverschil op met een split-level. Je gaat een trapje af naar een souterrain voor woonkeuken, werkkamer of studio. En een trapje op naar de bel-etage. De bovenste twee lagen zijn voor kamers. De dakverdieping kan worden vergroot met een bredere dakkapel, een doorgetrokken achtergevel en/of een doorgetrokken voorgevel. Woonoppervlak van 170 m2 tot 200 m2, met een privé terras van ca. 25 m2.

 

Laanhuis
Het laanhuis kijkt uit over de Laan op Zuid en heeft een eigen stoepje voor de woning. Een klassiek stadshuis. Dat zie je terug in de opzet. De onderste twee lagen hebben extra verdiepingshoogte: beganegrond en bel-etage. De onderste twee woonlagen hebben veel indelingsmogelijkheden voor keuken, woonkamer, werkkamer, studio, eventueel verbonden door een vide. De bovenste twee lagen zijn voor kamers. De dakverdieping kan worden vergroot met een bredere dakkapel en/of een doorgetrokken achtergevel. Woonoppervlak van 170 m2 tot 200 m2, met een privé terras van ca. 25 m2.

Locatie

Laan op Zuid, Paul Krugerstraat, Hilledijk, Rotterdam

Programma

47 appartementen, 280 m2 bedrijfsruimte, 8 gezinshuizen

Initiatief en organisatie

De Nijl Architecten
JagerJanssen architecten
Bureau Massa

Ontwerp

De Nijl Architecten (gezinshuizen)
JagerJanssen en Bureau Massa (ontwerp appartementen en bedrijfsruimte)

Opdrachtgever

Vereniging van Opdrachtgevers Overhoeks

Aannemer

Bouw- en aannemingsbedrijf Gebroeders Verschoor

Datum
Categorie
Gerealiseerd